החלמה: הברָאה ממחלה, הֵירפְאות; התאוששות ממחלה או ממשבר.
שורש: ח.ל.ם
חלום:
1. מציאות מדומה שחווים מתוך שינה, חזיון לילה.
2. רצון עז להגשים מטרה עתידית; שאיפה; חזון.
3. חוויה מדהימה.
חשבתם פעם על הקשר בין שתי המילים ? חיבור מחודש לחזון ולחלומות שלנו הם הנתיב המיידי לריפוי והחלמה. ההפוך הוא גם נכון; התרחקות מהפוטנציאל, התשוקות והצרכים מביאה אותנו בשלב זה או אחר למחלה. במובן הזה הגוף הוא מעין אינדיקטור המעורר אותנו להתחבר חזרה שוב לתשוקה הכבויה ולחלום שזנחנו.
הגוף החייתי מחובר לחוש מגנטי המושך לכיוון זה או אחר.. חוש מגנטי זה, המצוי אצל כל בעלי החיים, הוא למעשה האיתות של התשוקה הבוערת בנו. החיות נעזרות בו כדי לנדוד ממקום למקום, למצוא מזון וכו׳. שימוש דומה נמצא אצל האדם השבטי על מנת לצוד חיות ולשרוד את איתני הטבע. לעומתו, האדם המודרני התרחק רבות מאמא אדמה כאשר החיים התעשייתיים מספקים לו את כל צרכיו במהירות הבזק. אורח חיים זה הביא לשחיקה של אותו חוש מגנטי, שהיום נכנה אותו חוש שישי או ׳על טבעי׳. (למרות שהוא טבעי לחלוטין).
אמנם שאריות של אותו חוש תמשכנה להפעיל את האדם המודרני בעודו עומד בצמתים בהן עליו לקבל החלטות. על ידי חיבור מחודש לחוש זה, באופן אירוני (הרי זה לא ממש בשליטתנו, ההיפך, אנו מובלים על ידי כוח גדול מאיתנו, אך התמסרות לאותו כוח היא אשר מחיה אותנו מחדש), מתעוררת הרגשה שהחיים שוב בידינו והכיוון נהיה ברור. שימו לב, לא המטרה אלא הכיוון. כיוון הינו בעל טבע משתנה וגמיש בעוד מטרה הינה קבועה וסטטית.
אנו כה מורגלים לסמן מטרות, להציב יעדים ולהשלים משימות שאנו שוכחים להנות על הדרך (לחלום). כך בעצם נוצר נתק מהדרייב הכי אינסטינקטיבי שלנו והוא להיות מאושרים! להיות מאושר זה אינסטינקט חייתי, אם נהיה קשובים למה שמושך אותנו, גם אם מדובר בכמה כיוונים, מהר מאוד נמצא את עצמנו מתעוררים לחלום……
צילום: ניר נדלר